latinica  ћирилица
22/08/2018 |  15:32 ⇒ 15:35 | Аутор: СРНА

Приједор: Реконструкција Ватрогасног дома у завршној фази

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић посјетио је данас градилиште у Приједору на којем је у току реконструкција и доградња објекта Ватрогасног дома, који су ушли у завршну фазу.
Приједор: Ватрогасни дом - Фото: СРНА
Приједор: Ватрогасни домФото: СРНА

Он је након посјете градилишту у изјави новинарима оцијенио да се радови изводе квалитетно, по одређеним фазама, те напоменуо да би требало да буду завршени 4. јануара.

"Имамо чврста обећања извођача радова да ће рок бити испоштован, мада је оно што се појављује као проблем и у овом грађевинском послу - недостатак квалитетне радне снаге", истакао је Ђаковић.

Он је додао да ће завршетком ових радова, град добити квалитетан ватрогасни дом, али и нови простор за потребе Градске управе.

"Ту је, прије свега, сала за вјенчања, која ће бити изграђена на овом локалитету и са овим заједничким послом на уређењу и доградњи овог објекта ћемо уредити више области на задовољство грађана Приједора", рекао је Ђаковић.

Старјешина Територијалне ватрогасне јединице Приједор Небојша Миљуш каже да ће бити уложено око 1,7 милиона КМ да би стари објекат добио модеран изглед и био функционалнији.

"Реконструкцијом и проширењем добијамо већи простор од 1.200 метара квадратних и седам гаражних простора за смјештај савремених ватрогасних возила која због својих техничких карактеристика захтијевају већу висину гараже", навео је Миљуш.

Према његовим ријечима, биће замијењене старе и дотрајале инсталације, уређена унутрашњост и спољашњи изглед зграде, али веома је битно што ће се добити и директан излаз на саобраћајницу према западним дијеловима града.

Он је појаснио да је новац за реконструкцију обезбијеђен од накнаде коју привредна друштва и правна лица уплаћују у висини 0,04 одсто од пословног прихода за посебне мјере заштите од пожара. Од те накнаде 40 одсто иде Ватрогасном савезу Републике Српске, а 60 одсто у буџете локалних заједница.

Миљуш је додао и да радови на дому не ометају рад и динамику 37 приједорских ватрогасаца, који су свакодневно на располагању за заштиту људи и имовине.

Извођачи радова на реконструкцији Ватрогасног дома су "Приједор-путеви" и "МБ модул".