latinica  ћирилица
22/08/2018 |  15:12 ⇒ 17:40 | Аутор: РТРС

У ОШ "Доситеј Обрадовић" у Бањалуци све спремно за почетак нове школске године

У Основној школи "Доситеј Обрадовић" у Бањалуци, све је спремно за почетак нове школске године. Током љетног распута санирани су санитарни чворови и урађена спољна фасада. Ову школу посјетио је предсједник Народне скупштине Републике Српске, Недељко Чубриловић.

Средствима Града Бањалука и Министарства просвјете и културе Републике Српске, у школи “Доситеј Обрадовић ” извршена је замјена 22 санитарна чвора, вриједности око 50.000 марака. Поред тога, уз помоћ Развојног програма Уједињених нација, урађена је и спољна фасада објекта.

"Ми смо прије ове санације фасаде трошили 18 тона угља. Сада не трошимо ни 25, односно прошле године нисмо потрошили ни 25. Сада ћемо прећи на нови енергент, јер ћемо тако моћи врло квалитетно да угријемо школу", рекао је директор Основне школе “Доситеј Обрадовић” Бањалука Драган Ковачевић.

Да су у овој школи у току завршни радови пред почетак нове школске године, увјерио се и предсједник Народне скупштине Српске, Недељко Чубриловић. Oбјекат ове школе један је од најфункционалнијих објеката ове намјене.

"Школа ће сигурно бити спремна за почетак нове школске године. Неће бити одлагања наставе, и биће уређено све онако како то дјеца и заслужују и у какав простор треба да улазе", истакао је предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.

Основну школу "Доситеј Обрадовић", једну од најстаријих у бањалучкој регији, похађа 550 ученика.