latinica  ћирилица
22/08/2018 |  14:36 ⇒ 14:44 | Аутор: СРНА

Компаније и организације да помогну рад Дома "Рада Врањешевић"

Представници Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске поклонили су данас 150 килограма свјежих јабука и крушака штићеницима Дома за дјецу без родитељског старања "Рада Врањешевић" у Бањалуци, те позвали компаније и организације да у складу са могућностима помогну рад ове установе.
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде - Фото: РТРС
Министарство пољопривреде, шумарства и водопривредеФото: РТРС

Помоћник директора Дома Ненад Талић истакао је да ће се захваљујући овој помоћи уштедјети у набавци хране.

Он је рекао да су потребе Дома почетком школске године увијек веће, те да је свака помоћ добродошла.

"Имамо 73 корисника од беба до студената и потребе су велике. У току смо и набавке школског прибора и књига за школарце, којих сада имамо око 50", навео је Талић и позвао суграђане и компаније да помогну у складу са могућностима.

Савјетник ресорног министра Гордана Роквић нагласила је да је свака помоћ за незбринуту дјецу добородошла, нарочито када је ријеч о исхрани, јер ће тако бити остварене уштеде у буџету.

Она је истакла да је пракса овог министарства годинама да уручи симболичну помоћ Дому и да позове компаније и газдинства да вишкове које имају у овом периоду прослиједе овој установи.

"Свеже воће смо обезбиједили у сарадњи са нашим партнерима, Удружењем произвођача воћа Републике Српске. Помоћ је симболична, али нам је главни циљ да будемо примјер другим произвођачима да буду друштвено одговорни", рекла је Роквићева новинарима.

Она је додала да ће Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске настојати и да сви вишкови производа након изложби и сајмова буду преусмјерени у Дом, гдје ће бити искоришћени на прави начин.