latinica  ћирилица
22/08/2018 |  14:23 ⇒ 14:27 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Малициозне конструкције БН ТВ о премијерки Српске

Иза креирања лажних конструкција о институцијама и највишим функционерима Републике Српске у такозваним демократским медијима стоје амерички фондови, који финансирају те медије, изјавио је Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић, портпарол СНСД-а -
Радован Ковачевић, портпарол СНСД-а

Ковачевић је нагласио да се једна од таквих прича синоћ могла чути на БН ТВ у којој је оклеветано име предсједника Владе Републике Српске Жељке Цвијановић јер је помињано у контексту трагичне смрти једног младића.

"То је потпуно малициозна конструкција БН ТВ и најогавнија инсинуација. Подсјећам јавност да то није прва лаж и да су на БН ТВ у много наврата креиране лажи те врсте. Недавно су објавили вијест да је предсједник Владе Српске наводно наредила да се грађани са Трга /Крајине/ растјерују воденим топовима, што очигледно само њима може да падне на памет", нагласио је Ковачевић.

Нажалост, истакао је он, "уредници БН ТВ немају никакав проблем у креирању и измишљању таквих лажних и монструозних конструкција".

"Чули смо јуче и предсједника Републике /Милорада Додика/ који је говорио да ће само у току ове предизборне кампање из УСАИД-а у такве медије уложити осам милиона долара што ће бити усмјерено у писање и креирање прича против Републике Српске, њених институција и људи који је воде", истакао је Ковачевић.