latinica  ћирилица
22/08/2018 |  13:08 ⇒ 13:12 | Аутор: РТРС

Радојичић: Грађани могу допринијети уређењу града и околине

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић угостио је данас добитнике награда у акцији "Бирамо најуређеније", те изразио задовољство што је ова активност подстакла грађане да брину о уређењу своје околине.
Игор Радојичић, састанак - Фото: РТРС
Игор Радојичић, састанакФото: РТРС

У овогодишњој акцији учествовала су 24 кандидата, а прво мјесто за најуређеније двориште освојили су Здравко Гузијан, заједница етажних власника у Улици Мајке Јевросиме 8 и 9, те Основна школа "Јован Дучић" у Залужанима, док је најуређенији балкон Мирка Агића у Улици Млађе Ћусића.

Радојичић је поручио да је ова акција лијеп примјер како грађани могу допринијети да град буде љепши и чистији, уз мало љубави и минимално средстава.

"Циљ нам је да промовишемо љепши град, те настојимо допринијети да све површине, без обзира да ли су јавне или приватне, изгледају што љепше, јер Бањалука је увијек била поносна на своје људе, зеленило и ријеку", рекао је Радојичић новинарима.

Он је навео да награда за прва мјеста износи 600 КМ, те истакао да је потребно много више промовисати акцију да би се у њу укључило што више грађана.

"Они који ове године нису учествовали у акцији треба да погледају примјере суграђана који су кандидовали своја дворишта и балконе, те да преузму неку од идеја и примијене их у свом окружењу", рекао је Радојичић.

Здравко Гузијан, који је освојио прво мјесто за најуређеније двориште, каже да ужива у уређењу дворишта, те да је цијела породица спремна да помогне.

"Када сви имамо исти циљ онда је много лакше, идеје се саме рађају. Није потребно пуно улагати, потребни су само љубав и истрајност", рекао је Гузијан.