latinica  ћирилица
22/08/2018 |  12:25 ⇒ 19:31 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Скупштина није мјесто за рјешавање "случаја Драгичевић"

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је данас да грађане интересује истина у вези са "случајем Драгићевић", али да Народна скупштина није мјесто гдје се то може постићи.

- Постоје Тужилаштво, полиција и остале инстутуције, које су прије Народне скупштине позване да раде на том случају и да га разријеше. Јавност па и Народна скупштина свакако су заинтересовани да се дође до праве истине, да чињенице изађу на видјело, те да то коначно буде подведено под ријешен случај - рекао је Чубриловић.

Говорећи и о нављеној иницијативи опозиционих посланика за сазивањем посебне сједнице НСРС са тачком дневног реда "Неуставно дјеловање и незаконито поступање појединаца у институцијама Српске поводом убиства Давида Драгичевића", Чубриловић је рекао да иницијатива још није достављена, али да ће уколико буду испуњени услови за то, сазвати Колегијум гдје ће бити одлучено о судбини тог захтјева.

Чубриловић је рекао да не зна шта су прави разлози за сазивање посебне сједнице о "случају Драгичевић", ни шта стоји у њеном образложењу.