latinica  ћирилица
14/08/2018 |  17:47 ⇒ 19:04 | Аутор: СРНА

Званичници Српске упутили саучешће поводом трагедије у Ђенови

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је саучешће предсједнику Италије Серђу Матарели поводом трагедије у близини Ђенове у којој је, према посљедњим подацима, погинуло најмање 35 људи.
Палата Републике -
Палата Републике

"Све нас у Републици Српској дубоко је потресла тужна вијест о овој страшној несрећи и погибији великог броја грађана", навео је Додик у телеграму саучешћа.

Додик је замолио Матарелу да породицама настрадалих пренесе изразе саучешћа и саосјећања, а свим повријеђенима пожелио је брз и успјешан опоравак.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа предсједнику Владе Италије Ђузепеу Контеу поводом несреће у близини Ђенове.

"Са искреном жалошћу сам примила вијест о трагичној несрећи у којој је животе изгубио велики број грађана. Наше мисли су у овом тешком тренутку са породицима страдалих", навела је Цвијановићева.

Она је изразила наду да ће узроци несреће бити што прије откривени и отклоњени.

Најмање 35 људи је погинуло када се у Ђенови срушио вијадукт који чини дио ауто-пута, а десетине их је заробљено испод рушевина, пренијели су свјетски медији.

Трагедији је претходила јака олуја, а званичници претпостављају да је узрок пада недовољна стабилност конструкције.