latinica  ћирилица
13/08/2018 |  15:59 ⇒ 14/08/2018 | 08:40 | Аутор: Б92

Звезда оптимистички у Словачку!

Фудбалери Црвене звезде Филип Стојковић, Никола Стојиљковић и Милош Дегенек најављују пласман у плеј-оф квалификација за Лигу шампиона. "Црвено-бijели" у уторак гостују словачком прваку Спартаку у Трнави, у реванш мечу 3. кола, након 1:1 у Београду.

"Очекује нас најбитнија утакмица у овој сезони, утакмица која нам одређује да ли ћемо играти у Европи и свима ће нам много значити да побједимо. Надам се да ћемо имати и мало среће, што се тиче квалитета мислим да је на нашој страни", изјавио је Стојковић.

Нападач Никола Стојиљковић додао је да очекује исту утакмицу као у Београду.

"Од почетка ће бити 'тврдо'. Ако постигнемо гол у првом полувремену, много тога ће се промјенити и утакмица ће се отворити", увјерен је Стојиљковић.

Слично мисли и дефанзивац Милош Дегенек.

"Спремни смо и физички и психички, знамо шта треба да урадимо. Идемо на побједу и очекујемо да се пласирамо даље. Очекујемо сличну игру са њихове стране. Ми ћемо да се организујемо и да дамо све од себе", рекао је Дегенек.

Реванс меч трећег кола квалификација за Лигу Европе између Спартака и Црвене звезде игра се у уторак у Трнави од 20.30 сати.

Побједник овог двомеча у плеј-офу за пласман у групну фазу ЛШ играће против Салцбурга или Шкендије (први меч 3:0) и гарантовано најмање мјесто у групној фази ЛЕ, док ће поражени на бољег из окршаја Олимпија – ХЈК Хелсинки (3:0) у плеј-офу за ЛЕ.