latinica  ћирилица
13/08/2018 |  10:21 ⇒ 21:32 | Аутор: СРНА

Радмановић: Упркос свим препрекама из Сарајева, резултати Владе су одлични

Потпредсједник СНСД-а Небојша Радмановић истакао је да су послије избора 2014. године за српске представнике у Сарајеву изабрани они који су изгубили у српском народу и одмах је било јасно да они неће моћи одлучивати о кључним стварима, већ да ће то радити они који су их изабрали и да ће то бити против актуелне власти у Српској, која је добила већинску подршку српског народа.
Небојша Радмановић - Фото: РТРС
Небојша РадмановићФото: РТРС

"То је оптеретило протекле четири године и у таквој ситуацији Влада Српске је извукла највише што је могла, а њени резултати, упркос спречавања развоја, су одлични", оцијенио је Радмановић.

Он је увјерен да ће странке владајуће коалиције у Српској и њени кандидати надмоћно побиједити на октобарским изборима и додао да је то евидентно, иако неки то не желе да признају.

"Неки се буне и питају ме гдје то пише, али тако кажу истраживања противничке стране. Младен Иванић, који жели још мандат у Предсједништву БиХ, одлично зна да ће изгубити изборе, али не може изаћи пред грађане и рећи да ће изгубити", навео је Радмановић за "Глас Српске".

Он је рекао да ће СНСД повјерење бирача на предстојећим изборима тражити на очувању стабилности Српске јер је нападана, прије свега, од Сарајева, потом од лоше опозиције, а и од дијела међународне заједнице.

"СНСД на челу са Милорадом Додиком обезбиједио је стабилност Републике Српске. При томе се не смије заборавити да смо у протеклих 12 година прошли кроз свјетску економску кризу, као и да смо имали катастрофалне поплаве, које су однијеле цијели један буџет, али све то смо савладали", рекао је Радмановић, који је носилац изборне листе СНСД-а за парламент БиХ.

Он је подсјетио да данас Српска има највећи раст плата и пензија, највећи број запослених, респектабилну покривеност увоза извозом и још низ ствари које показују да СНСД чини екипа људи који знају шта треба радити и наредне четири године.

Говорећи о проблему миграната, Радмановић сматра да је то крупно међународно питање.

"Тај проблем је настао прије, пет, шест година, а надлежни у БиХ све вријеме спавају. Цијела Европа се узбудила због тог проблема, ничу зидови и бодљикаве жице, а наш министар безбједности каже 'није то ништа'", нагласио је Радмановић.

Он је додао да није искључено да у неким главама у Сарајеву има и оних који размишљају тако да дио миграната буде задржан у БиХ.

На питање како коментарише окупљања грађана на Тргу Крајине у Бањалуци и поруке Давора Драгичевића да избора неће бити ако не буде откривено ко је одговоран за смрт његовог сина Давида, Радмановић је оцијенио да су страшна породична трагедија и смрт једног младог човјека претворене у политичку битку против актуелне власти.

"Мимо породице, разни политички играчи из опозиције, вјероватно подржани од неких међународних фактора, све су то претворили у политику која не доприноси ни рјешењу онога што родитељи оправдано траже, нити доприноси укупној стабилности. То се претворило у прозивање институција Републике Српске, што није добро, као што није добро што је главни градски трг заузет неколико мјесеца", истакао је Радмановић.

Према његовом мишљењу, треба смирено пронаћи рјешење и треба све учинити да се дође до истине на чему институције и раде.