latinica  ћирилица
13/08/2018 |  08:47 ⇒ 09:02 | Аутор: Б92

Барселони Суперкуп Шпаније

Фудбалери Барселоне савладали су Севиљу 2:1 (1:1) у мароканском граду Тангеру и освојили Суперкуп Шпаније.
Фудбалери Барселоне - Фото: AP
Фудбалери БарселонеФото: AP

Каталонци су у историјском првом издању Суперкупа ван земље и у само једном мечу до трофеја стигли послије преокрета.

Севиља је повела већ у деветом минуту голом Пабла Сарабије из првог шута Андалужана на утакмици.

Услиједила је доминација Барсеоне предвођене расположеним Лионелом Месијем, послије чијег сјајног шута из слободног ударца у 42. минуту, одбитак од стативу у гол убацује Ђерар Пике.

Барса је доминацију наставила и у другом дијелу меча, али је Севиља била близу новог вођства у 63. минуту послије корнера, када је Франко Васкес погодио пречку.

Услиједио је још јачи притисак Каталонаца, редале су се шансе Барсе, док је Севиља пријетила из контранапада, али Васкес пропушта три добре ситуације.

Коначно, 12 минута прије краја преокрет донео Осман Дембеле фантастични голом, пројектилом десном ногом закуцавши лопту са 20-ак метара искоса са десне стране под пречку.

Непосредно пред почетак надокнаде времена Севиља добија шансу да избори продужетке, голман Барсе Марк-Андре тер Штеген саплиће доскорашњег саиграча Алеша Видала у свом казненом простору, али се одмах искупио одбранивши траљав шут Висама бен Једера са беле тачке.

Тако је Барселона одбранила Суперкуп, а капитен Лионел Меси је подигао 33. трофеј у каријери и постао најтрофејнији играч у историји клуба, надмашивши доскорашљег капитена Андреса Инијесту.