latinica  ћирилица
19/07/2018 |  14:59 | Аутор: СРНА

У јами Голубњача пронађени посмртни остаци два тијела

Током ексхумације из јаме Голубњача код Дрвара данас су пронађени фрагменти посмртних остатака два тијела, а њихов идентитет биће утврђен након ДНК анализе у Хагу, изјавио је Срни члан Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Никола Перишић.
Институт за нестале особе - Фото: РТРС
Институт за нестале особеФото: РТРС

Перишић је рекао да су данас пронађене још двије лобање, подсјетивши да је током припремних радова у јами дубокој 60 метара, пронађена једна лобања која је пребачена у мртвачницу у Бањалуци.

Он је потврдио да ће радови бити настављени и у наредна два дана, јер је претпоставка да се у Голубњачи налази више посмртних остатака.

Према његовим ријечима, почетком наредне седмице треба да почну радови у преосталом дијелу јаме, такозваном Аташевац, који до сада није рађен.

Перишић је раније рекао Срни да су сви ови радови у вези са нестанком Срба у акцији "Олуја" 1995. године.

"На подручју такозване високе Крајине, биће још ексхумација. Карактеристичне општине су Дрвар, Петровац, Грахово и Гламоч", навео је Перишић.

У току ексхумације на подручју Гламоча, која је рађена прије петнаестак дана, пронађен је посмртни остатак који је пребачен у Бањалуку ради идентификације.

"Пронађена је лобања на некадашњој линији разграничења између Војске Републике Српске и Хрватског вијећа одбране на подручју Гламоча 1995. године", изјавио је раније Перишић.