latinica  ћирилица
14/07/2018 |  19:46 ⇒ 19:48 | Аутор: РТРС

Колинда између Мундијала и Вимблдона

Хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић и поред свих обавеза, прије свега везаних за политку, ових дана на насловницима свих медија углавном се налази због спорта.
Ђоковић и Колинда (фото: facebook.com/KolindaGrabarKitarovic) -
Ђоковић и Колинда (фото: facebook.com/KolindaGrabarKitarovic)

Она је потврдила у Бриселу да ће у недјељу ићи у Москву на финалну утакмицу Свјетског фудбалског првенства између Хрватске и Француске, којој ће присуствовати и француски предсједник Емануел Макрон.

Грабар Китаровић је за вријеме полуфиналне утакмице Хрватска - Енглеска била с осталим челницима НАТО-а на вечери и није могла да прати пренос утакмице, осим неколико последњих минута.

Током вечере до ње су стизале информације о промјенама резултата. 

"Када ми је генерални секретар Јенс Столтенберг дао ријеч у том тренутку су Жан-Клод Јункер и Доналд Туск (предсједник Европске комисије и предсједник Европског савјета) почели да ми показују да је Хрватска изједначила, што ме је у почетку мало деконцентрисало. Након вечере, заједно с предсједником Макроном погледала сам неколико последњих минута. Честитао ми је, загрлили смо се и договорили да се видимо у недјељу у Москви", рекла је Грабар Китаровић.

Она је најавила је да ће утакмицу пратити у дресу Хрватске и да је мало провоцирала Макрона да се и он појави у националним бојама, а не у оделу.

"Рекла сам му да се људи у Хрватској питају ко је већи навијач он или ја, па ћемо морати да се доказујемо у Москви", рекла је предсједница Хрватске.

А, поред Мундијала У Русији, предсједница Хрватске прати и Вимблдон и пружа подршку српском тенисеру Новаку Ђоковићу. Прво му је пожелила добар меч у полуфиналу са Надалом, а одмах по завршетку истог и побједу у финалу са Андерсоном.

Став о Ђоковићу почео се мијењати послије јавне подршке српског тенисера селекцији Хрватске, па су и бројни репрезентативци међу којима и Модрић, Ракитић, Ловрен....па и селектор Далић дају подршку Новаку да побиједи у недјељном финалу, а Ђоковић је већ раније изнио став да ће навијати за Хрватску до краја.