latinica  ћирилица
14/07/2018 |  18:28 ⇒ 15/07/2018 | 11:23 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Влада отворена за разговоре са свима о добрим идејама

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је да се представници СДС-а о иницијативи за додатних пет фенинга подстицаја за откуп пшенице обрате Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, гдје могу све договорити уколико имају добре идеје.
Жељка Цвијановић (фото: Синиша Пашалић) -
Жељка Цвијановић (фото: Синиша Пашалић)

Цвијановићева је истакла да је Влада Републике Српске отворена за разговоре са свима, али да је у случају ове иницијативе ријеч о политиканству.

"Што се тиче СДС-ове иницијативе, то је само политиканство и да нема избора вјероватно се не би ни оглашавали о том питању", рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, Влада је увијек имала слуха када је у питању откупна цијена пшенице, као и за све друге иницијативе и увијек је имала добру сарадњу са произвођачима.

"Што се тиче подстицаја, уопште у пољопривреди, Република Српска је ту направила значајне искораке. Ми смо једини који немамо никаква дуговања према пољопривредним произвођачима, а и једини смо значајно увећали аграрни буџет са 60 на 71 милион КМ", појаснила је Цвијановићева.

Клуб посланика СДС-а у Народној скупштини Српске упутио је иницијативу Влади за додатних пет фенинга подстицаја за откуп пшенице чиме би, како наводе, амортизовали негативне посљедице повећања трошкова ратарске производње.

Из СДС-а наводе да овогодишња откупна цијена пшенице од 0,23 КМ до 0,27 КМ по килограму није довољна да би били покривени трошкови производње.