latinica  ћирилица
14/07/2018 |  15:41 | Аутор: СРНА

ГО СНСД: Недопустиво да се Требињци називају "примитивцима и вандалима"

Градски одбор СНСД Требиње осудио неистине да је аустријски амбасадор у БиХ Мартин Памер нападнут у Требињу, те поручио да је недопустиво да се Требињци називају "примитивцима и вандалима".
СНСД ГО Требиње - Фото: Screenshot
СНСД ГО ТребињеФото: Screenshot

Требињски СНСД наводи да су "поново требињски душебрижници и борци за паравду жељели да овај град и његове грађане, које су назвали примитивцима и вандалима, прикажу на начин који никако не заслужују".

"Да ли по налогу странаца или из револта што су разоткривени, појединци иду толико далеко да од једне обичне расправе праве скандал и покушавају да Требиње, чији им напредак очигледно смета, прикажу као средину непожељну за долазак", наводи се у саопштењу.

Из Градског одбора СНСД-а Требиње истичу да је несхватљиво и недопустиво да се иде толико далеко да се суграђани називају "примитивцима и вандалима" и да се позива на њихово кажњавање, знајући да је ријеч о пензионеру који је, што је и логично, упитао амбасадора, не знајући ко је, зашто их фотографише.

"Надамо се да ће убудуће тај `заштитник` својих суграђана више вјеровати њима и да неће блатити град у коме живи зато што је, можда, добио `миг` од некога са стране. Након лошег савјетовања и непроласка његовог кандидата на кандидатске листе, остао је усамљен и злонамјеран, а послије избора очекивати је да буде одбачен", сматрају у требињском СНСД-у.

У овом одбору додају како је вријеме да он "коначно започне нешто да ради и привређује".

"За њега има мјеста у Љубљани, Бечу, Истанбулу и другим свјетским метрополама гдје има пријатеље", поручили су из СНСД-а Требиње.

Блогер Небојша Вукановић написао је да га је амбасадор Аустрије у БиХ Мартин Памер обавијестио да су га прекјуче у требињском насељу Ложиона испред старе жељезничке станице "напали примитивци и вандали".

"Амбасадор Памер ме је позвао око 13.00 часова и тражио да реагујем и заштитим га јер су га напали неки локални примитивци, који му нису дозвољавали да фотографише старог 'Ћиру' и Жељезничку станицу коју је саградила Аустро-Угарска", написао је Вукановић.