latinica  ћирилица
14/07/2018 |  13:25 ⇒ 13:26 | Аутор: РТРС

Актив жена СП Бијељина организовао предавање о очувању здравља жена (ФОТО)

Актив жена Социјалистичке партије организовао је у Бијељини предавање о очувању здравља жена и превенцији карцинома дојке, грлића материце и дебелог цријева, које су најучесталије онколошке болести које погађају женску популацију.
Актив жена СП Бијељина - Фото: РТРС
Актив жена СП БијељинаФото: РТРС

Предавање је одржала проф. др Зденка Гојковић начелница Одјељења за онкологију Универзитетског клиничког центра Бањалука и национална координаторка за онкологију у Републици Српској. 

Гојковић је истакла да је у последњој деценији учињено много на едукацији жена кроз активности у удружењу жена обољелих од карцинома "Искра", али и на друге начине, као што је серија едукативних предавања које организује актив жена Социјалистичке партије широм Републике Српске. 

Актив жена СП Бијељина (Фото. РТРС)

-П рви циљ је да се сруше предрасуде о неизљечивости карцинома дојке. Ово је болест са којом се може живјети, која се може лијечити, а последњих година и излијечити, рекла је Гојковић.

-Ова предавања организујемо са циљем како би повећали свијест код жена и указали на већу бригу о здрављу, јер смо свједоци да имамо велики број жена обољелих од карцинома дојке и да је потребно много више радити на превенцији, односно раном откривању болести, истакла је предсједница актива жена Социјалистичке партије Републике Српске Милка Гламочић.

С. Марковић/РТРС