latinica  ћирилица
25/06/2018 |  14:38 | Аутор: СРНА

Звиздић и Мур о самиту балканских премијера

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић разговарао је данас у Сарајеву са директором за политичка питања МУП-а Велике Британије Ричардом Муром о самиту премијера западног Балкана, који ће бити одржан у оквиру Берлинског процеса 9. и 10. јула у Лондону.
Ричард Мур (Фото: cnnturk.com) -
Ричард Мур (Фото: cnnturk.com)

Звиздић је информисао Мура да је Савјет министара почетком јуна формирао Координациони тим који врши све потребне тематске припреме за квалитетиније учешће на овом скупу.

Он је подржао је концепт који је британска влада представила и одабране теме, иако веома осјетљиве за регион, и изузетно битне како би се направио помак ка заједничкој будућности кроз затварање тешких тема, попут питања несталих лица и ратних злочина.

Звиздић је додао да је и тема миграција у веома кратком року постала актуелна не само за регион, већ и за ЕУ, саопштено је из Савјета министара.

На предстојећем Самиту западни Балкан плус ЕУ8 у Лондону ће поред шест држава западног Балкана учествовати и осам држава, чланица ЕУ - Њемачка, Француска, Аустрија, Италија, Словенија, Хрватска, Бугарска и Пољска.