latinica  ћирилица
21/06/2018 |  16:08 ⇒ 16:12 | Аутор: СРНА

Част отаџбине: Саборност - кључ за рјешење српског националног питања

Удружење "Част отаџбине" поручило је да је саборност кључ за рјешење српског националног питања, те да Срби морају ојачати своје одбрамбене снаге и супроставити се било каквом изазову.
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs) -
Част отаџбине (Фото: castotadzbine.rs)

У Удружењу наводе да су Срби снажни на бојном пољу, гдје се питања рјешавају јунаштвом српског војника, односно народа, а да скоро увијек трпе поразе на дипломатском пољу "јер готово увијек српска дипломатија не разумије националне српске интересе и задатке".

"Зато је потребно нагласити да су предсједник Република Српске Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић особе које разумију и геополитичка кретања и међународно право, па је саборност с циљем разумијевања српских националих интереса обавеза свих нас. Исто као што је обавеза да разумијемо ко је задужен за извршавање задатака пробосанског интереса", наведено је у саопштењу из Удружења.

Констатовано је да су данас Србија и Српска истовремено изложене оркестрираним нападима и субверзивним дјелатностима западних сила, "поткупљене опозиције" и невладиних организација.

"Измишљене афере и непрестане лажи којима треба створити привид лошег живота и незадовољства, као и позиви српском народу да сруше своје предсједнике и да се Србија одрекне Косова и Метохије, њихов циљ је са што више неаргументованих захтјева и уцјена, што више притиснути Србију тако да због тих притисака не може помоћи Републици Српској, нити на било који начин спријечити рушење институција Српске и довођење на власт српских сатрапа", упозорили су из Удружења.

Наглашено је да је крајњи циљ тога утапање Српске у унитарну БиХ, а послије и у НАТО пакт.

"Не треба се заносити илузијама да ће позиција побједом на изборима ријешити садашње проблеме. Савез за промјене ће и послије убједљивог изборног пораза наставити са оптужбама о изборној крађи предсједника Републике Српске и владајуће коалиције, а све с циљем рушења институција Републике Српске и насилног преузимања власти", неведено је у саопштењу.

Удружење процјењује да се изборни резултати у Федерацији БиХ /ФБиХ/ неће моћи имплементирати те да ће стога јесен 2018. године "засигурно бити турбулентна".

"Једини пут ка рјешењу тог стања је национално јединство, односно национални покрет српског народа", сматрају у Удружењу.

Из овог удружења су поручили да српски корпус мора бити спреман за неку будућу међународну конференцију, односно да мора наступити са јединственим планом за рјешење српског националног питања.

"Зато смо мишљења да је непоходно поставити основне постулате, са којима је потребно изаћи пред свјетску јавност и са пријатељским државама широм свијета договорити шта је то у чему нам могу помоћи, од наоружања до политичких рјешења. Не смијемо дозволити независност такозване државе Косово и и стварање 'велике Албаније'", закључено је у саопштењу.