latinica  ћирилица
21/06/2018 |  14:18 ⇒ 14:33 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Народна скупштина несметано обавља уставну надлежност

Народна скупштина Републике Српске, као најефикаснији и најфункционалнији парламент у БиХ, несметано обавља своју уставну надлежност и доноси законе и друге одлуке у интересу грађана Српске, изјавио је предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић током данашњег разговора са шефом бањалучке Канцеларије ОХР-а Маријаном Берец.
Недељко Чубриловић и Маријана Берец - Фото: СРНА
Недељко Чубриловић и Маријана БерецФото: СРНА

Он је истакао да ће актуелни сазив Народне скупштине наставити засједање у току јула, те да ће, уколико овлашћени предлагачи доставе материјал и затраже одржавање сједнице, у складу са Пословником, бити заказана нова сједница парламента, саопштеноо је из Народне скупштине Републике Српске.

Чубриловић је истакао стабилност органа и институција Републике Српске које несметано раде у свом пуном демократском капацитету, поштујући Устав и закон, а у интересу грађана.

Говорећи о предстојећим општим изборима, он је истакао важним да предизборна кампања протекне у фер и коректној атмосфери, те да се омогући свим грађанима да на демократским изборима слободно и независно изразе своју политичку вољу.