latinica  ћирилица
18/06/2018 |  15:54 ⇒ 21:18 | Аутор: РТРС

Почетак изградње нове болнице у Добоју крајем августа

Тендер за изградњу нове болнице "Свети аспостол Лука" у Добоју биће објављен сутра, а радови би требало да почну крајем августа или у првој половини септембра, саопштио је данас, на представљању пројекта нове болнице, министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић.

Добој би нову болницу требало да добије за три године. За овај пројекат из буџета Републике Српске биће обезбијеђено око 80 милиона КМ.

Укупна површина нове болнице у Добоју биће 28.000 квадратних метара, имаће шест спратова и располагаће са 468 кревета. Биће опремљена новом медицинском опремом која ће омогућити савремене методе дијагностике и пружања здравствених услуга.

- Овим не добијамо само велелепну зграду, него институцију која ће бити увелико ефикаснија и боље организована него до сада - каже Милорад Живковић, директор ЈЗУ "Свети апостол Лука".

У посљедњих 12 година Влада Српске издвојила је знатна средстава за здравство, а то потврђује и иницијатива за нову и модерну болницу у Добоју, која је друга по величини у Српској, поручио је ресорни министар.

- На овај начин показујемо да је опредјељење Владе да се болинице граде у свим мјестима, без обзира на то ко, гдје и како управља, јер нема ништа важније од очувања здравља - рекао је Богданић.

Директор добојске Болнице истакао је да ће након изградње нове болнице корист имати не само грађани Добоја, већ и других градова који се лијече у овој установи.