latinica  ћирилица
15/06/2018 |  13:20 ⇒ 16/06/2018 | 11:31 | Аутор: СРНА

Додик: Српска неће центре за мигранте, а Вучић поштује наше ставове

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је на састанку у Београду упознао предсједника Србије Александра Вучића о проблему миграната и о томе да Српска не намјерава да прави било какве центре за мигранте, нити има новца за њихово одржавање.

"Предсједник Вучић поштује наше ставове", пренио је Додик новинарима послије састанка са предсједником Србије.

Наводећи да и у Србији имају доста проблема у вези са мигрантима, Додик каже да је Република Српска одлучна да, управо имајући у виду праксу земаља у окружењу, не прихвати стварање тог проблема.

Он је нагласио да за Републику Српску нису прихватљиви ставови из ЕУ о томе да у земљама у додиру са ЕУ треба правити центре за мигранте.

"Република Српска неће прихватити ниједан такав центар на свом простору", категоричан је Додик.

Према његовим ријечима, видљиво је да је долазак огромног броја миграната у вези са ранијим притиском на органе БиХ да прихвате да је азилантима за аутоматско добијање држављанства довољно да у БиХ бораве три године.

"Информације којима ми располажемо, без обзира на то што се у Сарајеву невјешто бране, говоре да је било планирано да у БиХ буде пуштено 150.000 миграната и да се онда тако врши притисак. Неприхватањем таквог приступа, Српска је онемогућила да то буде реализовано у цијелости, али је очигледно да тај проблем није нестао", каже Додик и истиче да Српска не жели да "за три године одједном у држављанству БиХ буде 500.000 људи".

Повезане вијести:

САСТАНАК ДОДИК - ВУЧИЋ: Крајем августа заједничка сједница влада Србије и Српске у Требињу

Додик: Србија се неће мијешати у изборе у БиХ

"Подршка Вучићу да одбије приједлоге за Косово који нису у интересу Србије"