latinica  ћирилица
07/06/2018 |  13:54 ⇒ 14:11 | Аутор: СРНА

Шулић: Кад год смо у прилици треба да дарујемо крв

Предсједник Младих социјалдемократа Денис Шулић рекао је данас у Градишци да је даривање крви традиционална активност Младих социјалдемократа и указао на значај оваквих акција за друштво у цјелини.
Градишка - акција даривања крви - Фото: СРНА
Градишка - акција даривања крвиФото: СРНА

"Свјесни смо да у овом периоду у нашим болницама постоји велика потреба за крвљу и због тога смо раније планирали ову акцију. Наши чланови већ мјесец дана дарују крв, а данас је завршни дан акције", изјавио је Шулић Срни.

Наводећи да тренутно нема коначан број доза дароване крви током ове акције, он је нагласио да је само данас даровано више стотина доза.

"Ако узмемо у обзир чињеницу да једна доза може помоћи и до три човјека јасно нам је колико је ова акција корисна за друштво. Наши одбори редовно организују овакве акције, а 2013. године смо у великој акцији такође донирали више стотина доза крви", рекао је Шулић.

Предсједник Младих социјалдемократа је позвао све који могу да дарују крв.

"Крв јесте лијек, а једини извор крви је здрав човјек тако да увијек морамо искористити прилику и даровати крв. Резултати ове акције могу бити од помоћи свима којима је крв потребна - од нерођеног дјетета у мајчином стомаку до особе која има више од 100 година. Том мишљу треба да се водимо и кад год смо у прилици требало би да дарујемо крв", поручио је Шулић који је и сам данас 21. пут даровао крв.