latinica  ћирилица
28/05/2018 |  15:56 | Аутор: СРНА

Радојичић: Упућен аутобус у Италију за матуранте

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић разговарао је са групом родитеља матураната бањалучке Економске школе који су изразили жељу да дјеца прекину екскурзију и врате се кући послије јутрошње саобраћајне незгоде у Италији у којој је изгорио њихов аутобус заједно са пртљагом и свим личним стварима, те истакао да је ка њима већ упућен аутобус.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

"У контакту са туристичком агенцијом, која је организовала путовање, потврђено нам је да је у Италију већ упућен аутобус којим би дјеца која то желе била враћена кући", рекао је Радојичић.

Радојичић је пренио родитељима данас у Градској управи да су градске власти од јутрос у сталном контакту са Конзулатом БиХ у Милану, из којег су добили увјеравања да ће сва дјеца добити привремене путне исправе, пошто су им пасоши изгорјели заједно са пртљагом.

Он је истакао да ће градске власти учинити све што је у њиховој моћи да се изађе у сусрет захтјевима родитеља, наравно, у зависности од воље самих ученика, саопштено је из Градске управе.

У саобраћајној незгоди, која се јутрос око 9.30 часова догодила на двадесетак километара од италијанског љетовалишта Лидо ди Језоло, у потпуности је изгорио аутобус који је превозио групу матураната Економске школе.

Из Градске управе наводе да нико од 51 матуранта, који су били у аутобусу, није повријеђен, а да су дјеца тренутно у Лидо ди Језолу, гдје су им локалне власти пружиле помоћ и привремено их смјестиле у прихватилиште локалног Црвеног крста, гдје чекају да добију привремене путне исправе.