latinica  ћирилица
27/05/2018 |  10:22 | Аутор: Блиц

Мажић би послије ЛШ могао да суди и финале Мундијала

Најбољем српском судији Милораду Мажићу указана је велика част, пошто је делегиран да суди финале Лиге шампиона између Реала и Ливерпула (3:1). И посао је одрадио савршено, пошто је са својим помоћницима дијелио правду за десетку.
Милорад Мажић  (Фото:UEFA) -
Милорад Мажић (Фото:UEFA)

Од почетка меча је ситуацију на терену држао под контролом, одлично се кретао и у складу с тим је доносио врхунске одлуке. Притом, јасно је звијездама једног и другог клуба показивао да је он тај који пресуђује, па је у старту сасјецао евентуалне њихове приговоре или покушај симулирања.

На тај начин је само потврдио да УЕФА није погријешила што је баш њега изабрала да суди финале елитног такмичења, али се и кандидовао да суди саму завршницу Свјетског првенства, које је на програму од 14. јуна до 15. јула. Можда и меч за титулу, зашто да не?

Уосталом, не би то био први пут да арбитри у кратком временском периоду суде финала два најзначајнија фудбалска такмичења. Прва таква ситуација билаје 2010. године, када је Енглез Хауард Веб био делегиран за Лигу шампиона, а два мјесеца касније и за Мундијал.

Четири године касније Никола Рицоли је био главни судија у финалу Свјетсог првенства, док је 2013. дијелио правду у мечу за трофеј у Лиги шампиона.

Милорад Мажић је у потпуности оправдао повјерење Европске фудбалске федерације, па се поставља питање може ли он да буде трећи арбитар који ће судити у финалима два тако велика такмичења.