latinica  ћирилица
25/05/2018 |  11:06 ⇒ 12:04 | Аутор: РТРС

Чубриловић у недјељу у Санкт Петербургу

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић у недјељу, 27. маја, присуствоваће прослави Дана града Санкт Петербургу, на позив предсједника Законодавне скупштине Вјачеслава Макарова.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

"Огромно је и искрено поштовање Петербуржана према братском српском народу који је током историје био одани пријатељ наше државе. Законодавна скупштина Санкт Петербурга сматра за посебну част успостављање професионалних контаката с Народном скупштином Републике Српске који су формализовани Протоколом према резултатима преговора од 30. марта 2017. године", навео је Макаров у позивном писму Чубриловићу.

У писму Макарова наводи се да ће им бити задовољство да поздраве делегацију Народне скупштине Републике Српске на манифестацијама поводом Дана града, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Санкт Петербург ове године прославља своју 315. годишњицу, а прије три вијека у невску земљу стигли су први Срби који су ту нашли другу отаџбину, градили град и одано служили Русији како у мирно доба, тако и за вријеме ратова.

Дан града је главни празник сјеверене престонице Русије Санкт Петербурга.