latinica  ћирилица
23/05/2018 |  12:48 ⇒ 13:40 | Аутор: РТРС

На подручју Бањалуке током априла смањен број кривичних дјела

На подручју Бањалуке током априла смањен је број кривичних дјела у односу на упоредни период 2017. године. Забиљежено је 314 саобраћајних незгода, те су реализоване три акције из области криминалитета.

"Из области општег криминалитета евидентирана су 154 кривична дјела, што је за 24,5 посто мање у односу на упоредни период, када су била евидентирана 204 кривична дјела. Ријешеност ових кривичних дјела износи 79,1 посто", изјавио је начелник Полицијске управе Бања Лука Жељко Спасојевић.

Из сектора привредног криминалитета истичу да је пријављено кривично дјело несавјестан рад у служби. У протеклом периоду на подручју града Бањалука и општина Лакташи и Прњавор спроведена је акција појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на тестирање на алкохол.

"Лице Д.О. се сумњичи да је обављајући послове одговорног лица једног од спортских савеза Републике Српске искористио положај и прекорачио границе овлаштења и без претходне сагласности надлежних органа савеза, са лицем А.О. потписао уговор који му је омогућио рјешавање стамбеног питања, претходно га лажно представљајући као сарадника савеза", наводи начелник Сектора криминалистичке полиције Дарко Новковић.

Раденко Стакић, начелник сектора полиције, каже да је у циљу одржавања повољног стања безбједности из области саобраћаја ПУ Бањалука 19. и 20. маја, на подручју града Бањалука, општина Лакташи и Прњавор, спровела акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу возача под дејством алкохола, опојних дрога или лијекова.

Од 22. маја Полицијска Управа Бањалука предузима све мјере ради несметаног обиљежавања прослава матура.