latinica  ћирилица
23/05/2018 |  11:38 ⇒ 12:35 | Аутор: РТРС

Смањен број саобраћајних незгода у Брчком

Саобраћајних незгода у Брчком ове године је много мање него у истом периоду прошле године. Разлог су појачане контроле учесника у саобраћају и одговорност возача.

За четири мјесеца ове године у Брчком је у саобраћајним несрећама живот изгубило двоје, теже је повријеђено седморо, а 35 учесника је задобило лакше повреде. То је скоро пет пута мање него до краја априла 2017. године.

Да би покушали да смање несреће на путу, полиција од почетка године чешће котролише учеснике у саобраћају, посебно током викенда. Радарске контроле постављене су на сва четири улазна мјеста у граду. За воланом је и мање возача под утицајем алкохола и наркотика.

Ризик за безбједнији саобраћај су и брчанске саобраћајнице којима дневно прође између 50 и 60 хиљада возила. Проблем је и транзитни пут који пролази кроз центар града, дио пута под називом "Мелезијски пут", затим дио пута који иде од насеља Горице према насељу Крепшић, јер су ту узастопне кривине, истакао је командир јединице саобраћајне полиције Брчко Кенад Бајрић.

У полицији очекују да ће изградњом обилазнице у дужини од 19 километара знатно растеретити саобраћај у граду и смањити ризик по безбједност учесника у саобраћају. У Брчком возачи региструју годишње између 35 и 40 хиљада возила, наводе у Јавном регистру.