latinica  ћирилица
21/05/2018 |  07:54 | Аутор: СРНА

Зворник: Обиљежавање Дана града

Полагањем вијенаца на Споменик за 1.080 погинулих бораца у одбрамбено-отаџбинском рату и свечаном академијом, у Зворнику ће данас бити обиљежен Дан града.
Зворник - Фото: РТРС
ЗворникФото: РТРС

Вијенце ће положити представници Градске управе, борачке популације, посланици Народне скупштине Републике Српске и парламента БиХ, те гости.

На свечаној академији биће уручена признања појединцима, установама и предузећима за допринос у развоју града, након чега ће бити премијерно приказан документарни филм "Зворник, то је мој град".

Обиљежавање Дана града биће настављено сутра градском трком, док ће у вечерњим часовима "Позориште младих Зворник" извести представу "Шпијун".

Промоција првог тома Енциклопедије Републике Српске предвиђена је за сриједу, 23. маја, док ће у четвртак, 24. маја, професори, ученици и пријатељи Музичке школе "Војин Комадина" у Дому омладине одржати концерт посвећен свом граду.

У петак, 25. маја, у Рекреативно спортском центру биће отворен тродневни "Гран при" Теквондо, а истог дана ће зворнички писци и пјесници приредити књижевно вече.

Фестивал гитаре "Згитар фест", шести по реду, биће одржан у суботу, 26. маја, док ће на стадиону Фудбалског клуба "Дрина" бити организован "Дрина куп 2018" за млађе категорије у фудбалу.

Изложбом паса на градској плажи, у недељу, 27. маја, биће одржана завршна манифестација, поводом Дана града.

Обиљежавање Дана града почело је 16. маја одржавањем више културних, музичких и спортских садржаја.

Назив Зво/р/ник први пут се помиње у списима Дубровачког архива 21. маја 1410. године, па је тај датум Зворник узео за обиљежавање Дана града.