latinica  ћирилица
18/05/2018 |  17:58 ⇒ 19:11 | Аутор: РТРС

Министарка Давидовић посјетила општину Невесиње

Министар породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске Јасмина Давидовић данас је у Невесињу разговарала са представницима локалне управе , а посјетила је и Удружење родитеља дјеце и омадине са посебним потребама „Моја нада", Дјечији вртић „Света Евгенија царица Милица“ и Фудбалски клуб „Вележ“.
Невесиње, Давидовић - помоћ за двије установе и Фудбалски клуб "Вележ" - Фото: СРНА
Невесиње, Давидовић - помоћ за двије установе и Фудбалски клуб "Вележ"Фото: СРНА

Исказана је спремност ресорног министарства да кроз пројекте и редовне активности подржи установе, удружења и спортске клубове који окупљају дјецу и омладину.

Давидовићева је Удружењу "Моја нада" уручила рјешење за једнократну помоћ од 3.000 КМ, хигијенски материјал и слаткише за штићенике. Нагласила је да цијени рад запослених у Дневном центру и опредјељење локалне управе да финансира рад удружења.

"Ово је изузетно тежак и важан друштвени посао који много значи дјеци и њиховим породицама", истакла је министарка.

Приликом обиласка Дјечијег вртића Давидовићева ће овој установи уручила дидактички материјал. Честитала је и полазници вртића Катарини Вујић за освојену прву награду на ликовном конкурсу приређеном поводом Међународног дана породице.

Министарство породице, омладине и спорта и Општина Невесиње ће финансирати рјешавање проблема прокишњавања на објектима Дјечијег вртића и зграде у којој су смјештени Радио Невесиње, Удружење “Моја нада“ и ФК “Вележ“, потврђено је на данашњем састанку.

Министарка Давидовић је најавила и подршку ФК "Вележ" за адаптацију просторија и уређење помоћног игралишта. Од КМФ "Невесиње" добила је захвалницу за уручену помоћ ресорног министарства.

С. Пешут/РТРС