latinica  ћирилица
18/05/2018 |  15:39 ⇒ 18:15 | Аутор: РТРС

Почео Други бањалучки ћевап фест

Почео је Други бањалучки ћевап фест. Данас и сутра на платоу испред Музеја савремене умјетности, сви који воле могу пробати бањалучки ћевап.

Укусан, фин и довољно примамљив да овог викенда на једном мјесту окупи љубитеље доброг залогаја, а ћевап то јесте. Организатори истичу да је ова манифестација својеврстан омаж бренду града.

"У славу нашег ћевапа који полагано граби ка УНЕСКУ јер и република је прихватила да је гастро производ географског поријекла, па ћемо, надам се, заштити ћевап на прави начин", нагласио је промотер "Ћевап феста" Небојша Куштриновић.

"Као што знате тренутно се дешава и Сајам цвијећа у Бањалуци, ту су и КУД-ови из региона и дијаспоре, тако да Бањалука наставља праксу отвореног града", изјавио је шеф кабинета градоначелника Милан Грубор.

Фантастична плочица са сасвим мало лука, идеалан је рецепт за изврстан дан. А у чему лежи квалитет савршеног ћевапа, у рецепту или роштиљџији?

Зато Ћевап фест обећава, бројни љубитељи укусних месних плочица окупили су се на једном мјесту, аплаудирајући манифестацији која слави најукуснији домаћи бренд.