latinica  ћирилица
18/05/2018 |  12:50 ⇒ 14:52 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Програм стажирања добра пракса

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић сматра да се програм стажирања у Народној скупштини показао као добра пракса која је младима омогућила да се припреме за своја занимања.

Он је након уручивања диплома студентима који су завршили шестомјесечни програм стажирања у Народној скупштини рекао да је ова, 21. генерација стажиста коју је чинило 28 апсолвената и студената Правног, Економског и Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци, била добра.

Чубриловић је истакао да су претходне генерације које су похађале програм стажирања показале да се боље сналазе на својим радним мјестима.

Он је подсјетио да су до сада кроз овај програм прошла 543 студента факултета друштвених наука.

"Студенти током ове праксе прођу обуку као и запослени у Скупштини, али учествују и у припреми сједница и раду одбора", додао је Чубриловић.

Он је овом приликом студентима рекао да је Народна скупштина Републике Српске најефикаснији парламент у БиХ, те је у овом мандату, који је један од науспјешнијих у историји Српске, одржао 27 посебних и 24 редовне сједнице.

Студент Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци Марина Куцаловић сматра да је овај програм стражирања изузетан примјер добре праксе како институцијхе могу помоћи студентима да стекну прва радна искуства.

Студент Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци Ведран Мањић рекао је да му је стажирање омогућило да унаприједи знања стечена на факултету.