latinica  ћирилица
10/05/2018 |  15:35 ⇒ 18:15 | Аутор: РТРС

Билећа- Дан Војске Републике Српске

Служењем помена страдалим борцима посљедњег рата у Храму Св. Василија Острошког у кругу касарне „Билећки борци“ обиљежен је Дан Војске Републике Српске.

Војска је остварила свој циљ, створила и очувала Републику Српску, али је зато више од 23.000 најбољих синова дало оно највриједније - живот, истакнуто је на свечаности.

- Трећи пједашидкси пук је форимарн прије 13 година са циљем његовања тековина ВРС. Да то добро радимо показују и присуство свих Борачких органиазција, цивилног секотра из источне Херцеговине, истакао је Небојша Ивезић, командант 2. пјешадисјког батаљона.

- Данас смо пред храмом Светог Василија, пред сјенама наше изгинуле браће, пред бесмртним стројем јунака који су дали живот за РС, да се присјетимо тешких и славних времена када се огромним јединством српског народа, створила и одбранила Република Српска, нагласио је Веселин Вујовић, предсједник БОРС-а Билећа.

У оквиру обиљежавања и прославе Дана ВРС, организован је Дан отворених врата и традиционална акција доборовољног давања крви.