latinica  ћирилица
26/04/2018 |  16:45 ⇒ 20:46 | Аутор: РТРС

Вулић: Протест СДС-а у Добоју- искориштавање покојног колеге у предизборне сврхе

На девету годишњицу убиства потпредсједника СДС-а Бранислава Гарића, Градски одбор СДС-а, због незадовољства радом правосудних институција, организовао је протест у Добоју, испред зграде Полицијске Управе.

СДС је незадовољан радом правосуђа које је Рајка Савића из Добоја, ослободило кривице за Гарићево убиство, уз образложење да је у моменту извршења био неурачунљив.

Члан Предсједништва СНСД-а Сања Вулић изјавила је да је шетња врха СДС-а Добојем, поводом годишњице убиства Бранислава Гарића, а које је имало свој правосудни епилог, "сраман покушај СДС-а да смрт свог партијског колеге понуди као политички програм".

"Овај њихов перформанс само показује да се они баве једном лешинарском политиком без циља и правца и да су ово њихови посљедњи трзаји да свог покојног и цијењеног колегу искористе у предизборне сврхе", рекла је Вулићева.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица истакао је да је ово у ствари апел да будемо правна држава.

"Да будемо држава која поштује институције, али институције које воде људи не могу себе да дефинишу људима, који добијају задатке од своје политичке организације, већ морају да раде у интересу грађана Републике Српске", каже Говедарица.

МУП демантовао наводе СДС-а

Полицијска управа Добој демантовала је наводе из СДС-а да су мањкавости у раду полицијских службеника, допринијеле ослобађајућој пресуди у случају убиства Бранислава Гарића.

"Министарство унутрашњих послова Републике Српске неће дозволити да нетачне и неумјесне изјаве, односно напади на институције Српске, утичу на рад полицијских службеника и других припадника Министарства, који ће и у наредном периоду послове из своје надлежности обављати у складу са законским и подзаконским актима Републике Српске", наводи се у саопштењу добојске Полицијске управе.