latinica  ћирилица
26/04/2018 |  15:15 ⇒ 19:45 | Аутор: РТРС

Додик: Капитални пројекти у Добоју; Српска за градњу болнице издваја 80 милиона марака (ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик састао се у Добоју са градоначелником Обреном Петровићем.
Додик с представницима града Добоја - Фото: РТРС
Додик с представницима града ДобојаФото: РТРС

Састанку у Градској управи присуствовали су министар финансија Зоран Тегелтија, министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, те министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић, посланици Јасна Лукић и Славко Глигорић, директор Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Српске Срђан Тодоровић и представници предузећа "Путеви Републике Српске".

Предсједник је обишао улице, које се реконструишу из средстава Свјтске банке, посредством Министарства пољопривреде, у износу од милион и по, те кредитних средстава града Добоја од пет милиона марака.

Посјетио је градилиште нове зграде Полиције, чија је вриједност радова милион марака.

Додик обишао градилиште нове зграде полиције

Додик је рекао да осим ових у Добоју се планирају и друга улагања, као што је градња болнице, за коју ће Република Српска да издвоји 80 милиона марака, наставак градње аутопута кроз Добој за шта је опланирано 70 милиона евра кредита од Европске банке за обнову и развој.

Разговарано је и о изградњи моста на ријеци Спречи, раскрсница и кружних токова. Било је говора и о пројектима санације школских објеката и изградње сале за физичко васпитање, средствима из Србије. Планирана је и регулација тока ријеке Босне ради превенције од поплава.