latinica  ћирилица
26/04/2018 |  10:40 ⇒ 10:40 | Аутор: СРНА

У суботу у Бањалуци турнир са ветеранима фудбала са Косова и Метохије

Фудбалски клуб "Врбас" у суботу, 28. априла, организоваће у Бањалуци турнир са ветеранима фудбала са Косова и Метохије, рекао је Срни предсједник ветерана ФК "Врбас и пријатељи" Милорад Арлов.
Лопта - Фото: Getty Images
ЛоптаФото: Getty Images

Арлов је рекао да ће фудбалски турнир бити одигран на стадиону у насељу Топлице, те да сутра долазе ветерани ФК "Трепча" из Косовске Митровице, ФК "Мокра Гора" из Зубиног Потока и ФК "Грачаница" из Грачанице, три екипе са око 50 ветерана, са којима ће стићи и начелник грачаничке општине Срђан Поповић.

Он је навео да су пријатељство и турнир почели 2008. године са ветеранима ФК "Трепча", што је потом проширено на Зубин Поток и Грачаницу.

"Ово је турнир који је много више од игре, јер смо га започели 2008. године као знак протеста због проглашења независности самопроглашеног Косова. Турнир је посебан зато што је јубиларни - десети. Посебан је по томе што су ветерани `Врбаса` и `Трепче` најзаслужнији за братимљење 2014. године Бањалуке и Косовске Митровице", нагласио је Арлов.

Арлов је подсјетио да је турнир, као и сваки до сада, посвећен народу на Косову и Метохији, те захвалио Граду Бањалуци за подршку.

"Фудбалски турнир између четири ветеранске екипе биће одигран у суботу на стадиону ФК `Врбас` са почетком у 14.30 часова", додао је Арлов.

Он је напоменуо да ће ветерани из Српске учествовати на 10. одласку на Косово и Метохију 28. јуна - на Видовдан, гдје ће одиграти Видовдански турнир, а домаћини су и ове године ветерани ФК "Мокре Горе" из Зубиног Потока.