latinica  ћирилица
26/04/2018 |  07:40 | Аутор: ТАНЈУГ

Контрамјера због Вулина - стоп хрватском министру одбране?

Влада Србије ће на сједници у четвртак донијети одлуку о забрани уласка у Србију министру одбране Хрватске Дамиру Крстичевићу, пише Блиц.
Влада Србије (Фото: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE) -
Влада Србије (Фото: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE)

То ће бити реципрочна мјера о којој се данима уназад спекулише, а која је посљедица одлуке хрватских власти да најприје забране улазак министру одбране Србије Александру Вулину у Хрватску, а затим и да остану глуви на усташке пароле "За дом спремни" усред Јасеновца, у дану комеморације жртвама тог логора, пише лист.

Како сазнаје Блиц, размишљало се о томе да се мјере забране уласка примијене на министарку спољних и европских послова Марију Пејчиновић Бурић, која се прва огласила након што је Вулин дао изјаву.

Постојала је могућност да то буде и Томо Медвед, хрватски министар бранитеља, али је на крају одлучено да реципроцитет управо то и буде - ви нама, ми вама.

"Они су увели мјеру забране нашем министру одбране, ми ћемо њиховом. Реципроцитет до краја. Крстичевић је прије посјете предсједника Александра Вучића Хрватској изјавио да Вучић најприје мора да се извини због 'великосрпске агресије', па да дође у посјету. Коначно, он је један од два министра у Влади Хрватске који је био на комеморацији осуђеном ратном злочинцу Праљку", наводи разлоге за овакву одлуку извор Блица из врха власти.