latinica  ћирилица
25/04/2018 |  20:17 | Аутор: РТС

Побједа Звезде против Чукаричког (ВИДЕО)

Звезда-Чукарички 3:0 (0:0). Фудбалери Црвене звезде савладали су на свом терену екипу Чукаричког, головима Бена, Радоњића и Аџића, чиме су се приближили освајању шампионске титуле. Партизан у четвртак гостује Радничком у Нишу.
Црвена звезда - Чукарички - Фото: B92
Црвена звезда - ЧукаричкиФото: B92

Звезда је до побједе над Чукаричким дошла головима Бена у 61. Радоњића у 77. и Аџића у 84. минуту.

Не претјерано занимљиво и садржајно прво полувријеме одиграно је на нашем највећем стадиону. Обје екипе у меч су ушле опрезно, чекајући грешку противника, играјући без много ризика, што се одразило и бројем прилика за погодак.

У другом дијелу утакмице су се и играчи и око 7.200 навијача "пробудили" и учинили меч много занимљивијим. Чукарички се повлачио на своју половину из минута у минут, што је Звезда користила да оствари доминацију на средини терена и створи знатно већи број шанси.

Након покушаја Бена из слободног ударца који је одбранио Белић, Звезда је успјела и у неколико наврата да пробије по боковима и упути центаршут, од којих је најопаснији био Бенов за Крстичића који је главом шутирао поред даље стативе.

Звезда је у 60. минуту меча материјализовала знатно бољу игру. Након што су се успјешно одбранили, Црвено-бијели су брзо пренијели лопту на противничку половину, Аџић је одлично прошао кроз средину, упослио Бена, који је десном, слабијом ногом матирао голмана.

У 69. Минуту меча други пут Ђурић зауставља контру Звезде, због чега зарађује и други жути, односно црвени картон, што је у многоме олакшало посао Звезди.

Црвено-бијели искористили су бројчану предност. Још једном брз пренос лопте и улазак у средину, овога пута Родића, у наставку акције лопта се одбија до Радоњића на ивици шеснаестерца, који потом у два наврата сјајним варкама матира и одбрамбеног играча и голмана гостију, након чега без много проблема смјешта лопту у мрежу за 2:0.

Након фаула гостију нешто изван свог шеснаестерца, Аџић, кандидат за играча утакмице је веома прецизним ударцем матирао Белића и поставио коначних 3:0 у 84. минуту меча.

Звезда је првопласирана екипа на табели са 48 освојених бодова, што је 12 више од "вјечитог" ривала Партизана, који игра у четвртак против Радничког.