latinica  ћирилица
25/04/2018 |  18:35 ⇒ 18:43 | Аутор: РТРС

Лакташи: Радионица о изради магнета од еколошких материјала

У сусрет обиљежавању Међународног дана животне средине, у Лакташима је одржана радионица о изради магнета од еколошких материјала. Еколошке магнете израђивала су дјеца вртића "Катарина Карађорђевић". Организатори пројекта су Туристичка организација општине и Ронилачки клуб "Гњурац".

Свијест о очувању животне средине увелико се буди широм свијета. Тим корацима креће се и Република Српска.

Заштиту екологије и онога што нам је природа понудила промовише и Туристичка организација општине Лакташи, која је организовала радионицу израде магнета од еколошког материјала.

"Дјеца се данас упознају са отпадом, да све што се баца може рециклирати и поново употијебити. Тако да радимо више тих радионица", рекао је Милош Вујичић, директор Туристичке организације општине Лакташи.

Програм је посебно едукативног карактера, у којој учествују дјеца вртића "Катарина Карађорђевић" из Лакташа.

"Туристичка организација активно ради и има пуну подршку локалне заједнице, која препознаје акције Туристичке организације", истиче Борис Спасојевић, предсједник Скупштине општине Лакташи.

Радионица је реализована у оквиру пројекта који финансира Фонд за заштиту животне средине Републике Српске. Наредних дана планиране су и друге активности ради заштите животне средине.