latinica  ћирилица
25/04/2018 |  10:54 | Аутор: РТС

Ђоковић: Гријешио сам, све је то школа живота

Новак Ђоковић има веома јасну намјеру да се врати побједама и освајању највећих титула а, посљедично томе, циљ је и повратак на врх АТП листе.
Новак Ђоковић у Монте Карлу (Фото: Rolex Monte-Carlo Masters) -
Новак Ђоковић у Монте Карлу (Фото: Rolex Monte-Carlo Masters)

Након полугодишњег одсуства због повреде и касније операције лакта српски тенисер је у процесу потпуне рекуперације и повратка ритма и нивоа игре који му је донио толико успјеха.

 Прилика да се направи корак у том правцу јесте и турнир и Барселони, за који је добио посебну позивницу.

"Јасно је да морам да будем скроман у исказивању онога што очекујем. Знам да би сви жељели да виде четвртфинале између Надала и мене, али морам да идем полако. Освајање Ролан Гароса 2016. године је свакако био највећи успјех на шљаци, али тријумфовао сам и у Риму, Мадриду, Монте Карлу... Међутим, ту је момак по имену Рафаел Надал који увијек побјеђује више и који доминира на овој подлози", казао је Ђоковић и додао да је Мастерс у Монте Карлу, недавно окончан, први турнир у посљедњих годину дана који је одиграо без болова.

"Претходних 15 месеци ми је било баш тешко. Направио сам неке грешке, вратио сам се прерано јер сам толико желио да играм тенис. Испоставило се да нисам спреман и да сам само наштетио себи. Међутим, то је процес током којег се учи, школа живота", истакао је Ђоковић који је од јула претходне године одиграо само девет мечева.

"Радујем се изласку на терен приликом ког не морам да размишљам о лакту или нечему сличном".

Новак Ђоковић је тренутно 12. тенисер свијета, а први противник на турниру у Барселони биће му Словак Мартин Клижан.