latinica  ћирилица
24/04/2018 |  16:14 ⇒ 21:53 | Аутор: РТРС

Матвијенкова пренијела Додику поздраве и поруке Путина

Предсједница Савјета Федерације Горњег дома Парламента Русије, Валентина Матвијенко пренијела је предсјендику Републике Српске, Милораду Додику личне поздраве и изразе поштовања предсједника Руске Федерације, Владимира Путина.

"Желим да испуним налог који имам и да лично пренесем поздрав од предсједника Русије, Владимира Путина, са поштовањем и изразима најбољих жеља", рекла је Матвијенко.

Матвијенко је изразила захвалност предсједнику Додику и члановима делегације на, како је рекла, огромном доприносу у развоју и јачању односа између Републике Српске и Русије.

"Управо, захваљујући вашим контактима и напорима, ова сарадња је посљењих година добила интензитет" - закључила је Матвијенко и додала да ће о резултатима посјете упознати предсједника Путина.

Матвијенкова је на данашњем састанку са предсједник Српске у Палати Републике у Бањалуци изјавила да Република Српска није само братска земља за Русију, већ и веома важан партнер.

Она је захвалила Републици Српској на гостољубивом дочеку руске делегације, истичући да ту гостољубивост доживљавају као посебан гест поштовања према Руској Федерацији.

Предсједник Српске је захвалио на пажњи Руске Федерације према Републици Српској, истичући да су претходни разговори указали на пријатељство и уважавање по свим питањима.