latinica  ћирилица
22/04/2018 |  15:15 ⇒ 15:40 | Аутор: РТРС

Бањалука добила соларно дрво (ФОТО)

Поводом Дана града, градоначелник Игор Радојичић и директор компаније "Телемакс" Аријана Максимчук у парку код споменика Бану Милосављевићу пустили су у функцију соларно стабло, намијењено за пуњење мобилних телефона.
Бања Лука добила соларно дрво  (Фото:banjaluka.rs.ba) -
Бања Лука добила соларно дрво (Фото:banjaluka.rs.ba)

- Уз Дан града, добили смо и нешто ново што се односи на будућност. Морамо да гледамо ипсред себе и да видимо шта је то што интересује и младе генерације и шта доносе нове технологије – рекао је градоначелник Радојичић, изражавајући захвалност компанији "Телемакс" на донацији.

 С једне стране, како је истакао, ово је један од украса у центру града и детаљ у будућем изгледу овог дијела Бањалуке, а с друге стране и упозорење јавности на обновљиве изворе енергије јер савремени свијет се сусреће са изазовом огромне потрошње и потребе коришћења више обновљивих извора енергије, у овом случају соларној енергији.

- Ово је поклон нашем граду, једна иновација са којом желимо да упознамо становништво. Односно, начин претварања сунчеве енергије у искористиву еенргију. Сви наши суграђни од данас овдје могу да пуне своје мобилне телефоне. То је будућност у енергији и жеља нам је била да с обзиром на то да се бавимо тиме  поклонимо соларно дрво нашем граду – нагласила је Максимчук.

Извор: banjaluka.rs.ba