latinica  ћирилица
18/04/2018 |  14:35 ⇒ 16:17 | Аутор: СРНА

СДС: СзП не користи смрт Драгичевића за прикупљање политичких поена

Српска демократска странка саопштила је да је неутемељена и неодговорна тврдња министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача да било ко из Савеза за промјене користи смрт младића Давида Драгичевића за прикупљање политичких поена у изборној години.
СДС - Фото: РТРС
СДСФото: РТРС

СДС одбацује и тврдње Лукача да "постоје одређене поруке које људи из врха СДС-а шаљу својим активистима да се појављују на Тргу Крајине и причају неку своју причу у политичком контексту", те позива Лукача да каже ко су ти активисти, са киме су разговарали и шта су причали.

"Лукачу би боље било да открије све детаље у вези са трагедијом која је погодила породицу Давида Драгичевића, умјесто што се бави доушничким подметањима", поручују из СДС-а и напомињу да ниједан званичник ове странке није рекао да је смрт Драгичевића убиство.

Напомињући да је министар унутрашњих послова синоћ за Алтернативну телевизију рекао да "воли да буде трн у оку Савезу за промјене", из СДС-а питају Лукача "да ли подједнако воли да буде и трн у истрагама које немају епилог".

"С обзиром да Лукач и смрт Давида Драгичевића и испаљену зољу на зграду Еурохерца и пријетње тужиоцима и нападе на Сокоцу и обрачуне у Бањалуци означава као `појединачне инциденте`, крајње је вријеме да поднесе оставку уз образложење да није био способан да заштити грађане Републике Српске", закључују у СДС-у.