latinica  ћирилица
11/04/2018 |  08:40 ⇒ 17:49 | Аутор: РТРС

У Теслићу ухапшено неколико лица због више кривичних дјела (ФОТО)

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције Републике Српске и Полицијске управе Добој под надзором Окружног јавног тужилаштва Добој предузимају мјере и радње у циљу расвјетљавања кривичног дјела против службене дужности, привреде и платног промета и правног саобраћаја. Полицијски службеници, незванично сазнајемо, већ су лишили слободе неколико лица из општинске и републичке администрације са подручја Теслића.

Након саслушања лица лишених слободе, поступајућем тужиоцу Окружног јавног тужилаштва Добој биће достављен извјештај због кривичних дјела која се тим лицима стављају на терет, као и против привредног друштва "НВ Трејд" д.о.о. Теслић које је у својству повезаног правног лица са привредним друштвом "Промтес" а,д. Теслић починио кривична дјела, сазнајемо незванично.

За ова кривична дјела се терети девет лица, над којима је у току криминалистичка обрада.

Теслић - хапшење (Фото: РТРС)

Незванично, ријеч је о Миловану Станковићу, Јови Петровићу, Слободану Ђурковићу, Маријану Савићу, Божи Цвијановићу, Радмили Ђурић, Николи Перишићу, Радојици Тодићу и Радиславу Ђурићу.

Теслић - хапшење (Фото: РТРС)

Подсјећамо, Криминалистичка полиција МУП-а Српске у децембру је изузела документацију и саслушава службенике РУГИП-а у Теслићу због сумње да су оштетили општински буџет и противправно прибавили око 3,6 милиона мрака предузећу "Промтес" из Теслића.

Сумња се да су појединци из РУГИП –а и општине фалсификовали документацију, која је послужила Промтесу да добије пресуду против општине Теслић, вишемилионске вриједности.