latinica  ћирилица
25/03/2018 |  15:57 ⇒ 20:57 | Аутор: РТРС

У понедјељак свјежије са слабим падавинама

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити облачно и мало свјежије са слабом кишом, док ће у вишим предјелима падати слаб снијег.

Слаба киша и сусњежица падаће ујутро, а снијег у вишим предјелима. Током дана преовладаваће мало свежије и облачно вријеме са слабом кишу или росуљом, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Слаб снег падаће у брдско-планинским предјелима, гдје ће доћи до мањег пораста сњежног покривача. Престанак падавине и дјелимично разведравање очекују се увече на сјеверу.

Дуваће слаб вјетар сјеверних смјерова. Јутарња температура ваздуха од минус један до три, на југу до седам, у вишим предјелима испод нуле, а највиша дневна од четири до девет, на југу до 13 степени Целзијусових. У вишим предјелима биће свјежиј.

Слично вријеме задржаће се и наредних дана, једино ће у сриједу, 28. марта, током дана бити сунчано и топлије.

Метеоролози су за уторак, 27. март, најавили слабе падавине на југу и истоку. Киша у нижим предјелима, снијег на планинана. Само понегдје у низинама на истоку током јутра могу падати слаба сусњежица и снијег. Највиша дневна температура ваздуха од шест до 13 степени.

У сриједу, 28. марта, ујутру ће бити претежно ведро и хладније. Магле ће бити око ријека и по котлинама. Током дана преовладаваће сунчано и топлије вријеме, али се поподне на западу очекује постепено наоблачење. Највиша дневна температура ваздуха од 11 до 17 степени Целзијусових.

Слаба киша повремено се очекује у четвртак, 29. марта, једино ће чешће падати у западним крајевима. Повремено ће бити и сунчаних периода, поготово на истоку. Токо дана почеће да дува југо који ће крајем дана постепено јачати. Највиша дневна температура ваздуха од девет на западу до 16 степени истоку.

У Херцеговини и на југозападу данас преовладава претежно облачно вријеме, а у осталим крајевима сунчано са малом до умјереном облачношћу.

Температуре ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус пет; Иван Седло три; Бијељина, Градачац, Ливно, Сарајево и Соколац седам, Бањалука, Бихаћ и Сребреница осам, Бугојно, Приједор и Сански Мост девет, Добој, Неум, Тузла и Зворник 10, Груде, Широки Бријег и Требиње 11 и Мостар 12 степени Целзијусових.