latinica  ћирилица
25/03/2018 |  15:20 ⇒ 18:26 | Аутор: РТРС

"Позитивне снаге Српске": Ускоро конвенција са учесницима из Српске, Србије и дијаспоре

Покрет “Позитивне снаге Српске” организовао је данас трибину на којој је представљен будући рад. Најављују бројне догађаје и манифестације којима желе пробудити успаване потенцијале и дух становника Српске.
Позитивне снаге Српске - Фото: РТРС
Позитивне снаге СрпскеФото: РТРС

За јесен планирају културне манифестације за четири општине у Федерацији Босне и Херцеговине (Дрвар, Гламоч, Грахово, Петровац). Осим овога, планирају и десетак представа за села у Српској. Промијенити ствари набоље заједно са младима, жеља је свих из покрета “Позитивне снаге Српске“.

"Крајем маја планирамо да овдје одржимо конвенцију гдје ће бити пуно људи из јавног, политичког, културног и спортског живота Србије и Републике Српске и пуно успјешних Срба који раде у иностранству", најавио је Далибор Рачић, предсједник Управног одбора Покрета “Позитивне снаге Српске“.

У наредном периоду, наводе, активније ће се укључити и у дискусије у привреди како би се створиле што боље прилике за све генерације у Српској. Учествоваће и у конференцији о високом образовању заједно са Министарством просвјете.

"Наша је жеља да кроз формат удружења грађана покушамо да утичемо на оне које врше власт у Републици Српској да учине да законске и друге регулативе и праксе поступања буду боље", истиче предсједник овог удружења Александар Сајић.

Досад је њихове скупове посјетило више од 20.000 грађана Српске.