latinica  ћирилица
25/03/2018 |  15:18 ⇒ 26/03/2018 | 10:13 | Аутор: РТРС

Вукановић смислио још једну лаж

Савјетник Младена Босића Небојша Вукановић већ годинама је у служби оних којима РТРС није баш најдража телевизија. Свакодневно блаћење је наставио и демантијем на прилог у којем, уствари, ништа није ни демантовао. Подсјећамо, у прилогу, у којем је безочно напао свештенике Српске Православне Цркве , и након што је ухваћен у лажи, најбруталније се обрушио на уреднике и новинаре РТРС-а, тврдећи да је случајно погријешио у именима својих предака. И онда поново слагао.

За потребе прикривања лажи коју је сам конструисао, како православни свештеници служе помен усташама, Небојша Вукановић, ухваћен у лажи, ради што већег саосјећања јавности, смислио је још једну -да су његовог дједа Симу усташе бациле у јаму и да је, због наводног чина свештеника, он и лично увријеђен. Након објављивања прилога на РТРС-у Вукановић се обрушио на уреднике и на нашу ТВ кућу не бирајући ријечи.

Између осталог је написао:
„На конференцији за новинаре понекад се може десити језичка погрешка па сам и ја умјесто Владо Симов рекао Симо Владов Вукановић“.

А ево како је тачно говорио Вукановић:

"Мог ђеда Симу су 1941. године у униформи краљеве војске, тек што је дошао из Априлског рата, ухватили на њиви у Поповом пољу и бацили га у јаму".

Вукановић је рекао само мој ђед Симо. И нигдје се није исправио, како накнадно лажно тврди у свом тексту. Никада и нико није обајвио ту исправку, јер је није ни било, а ову изјаву смо узели из прилога који је емитован на једној од телевизија у Српској.

Небојша Вукановић је тако слагао да му је дјед Симо бачен у јаму јер није очекивао да би неко некада могао провјерити истиност његових тврдњи, баш зато што нико нормалан нешто тако не би измислио.

Опет ухваћен у лажи, претурајући по костима предака, а у жељи да лаж претвори у истину, Небојша Вукановић се сада сјетио Влада Вукановића, ђедовог брата кога су усташе бациле у јаму Ржани до. Владо Вукановић јесте жртва усташког злочина и бачен је у јаму Ржани до, али ни он није прави ђед Небојше Вукановића. Владо Вукановић је имао двоје дјеце и од њих само двоје унучади: Владимира и Весну.

И тако, из лажи у лаж, Небојша Вукановић, Минхаузен из Требиња, испретурао је цијелу костурницу у Величанима, али тамо, за своје потребе, није пронашао свог правог и јединог ђеда по оцу Филипа Вукановића, јер он, хвала Богу, није био жртва усташког злочина.

Али свакако јесте жртва свог унука Небојше, који није бирао средства да своје лажи одбрани не штедећи кости ни својих, ни туђих рођака.