latinica  ћирилица
22/03/2018 |  15:19 ⇒ 18:47 | Аутор: РТРС

Зворник: У Крижевићима активирано ново клизиште (ФОТО)

Отапање снијега на подручју Зворника активирало је ново велико клизиште у Крижевићима.

Станари кућа које се налазе у непосредној близини, у страхују за безбједност својих домова.

Ширина клизишта у засеоку Стријежево код Крижевића виша је од стотину метара и угрожава пет кућа. Од нових помјерања тла страхује и Мехмед Хасановић и његова супруга.

- Ако се ово ускоро не буде санирало у случају киша, отапања снијега вјероватно ћемо имати неку катастрофу.За нас је катастрофа кад нам сруши пет јабука, а не кућу - каже Мехмед Хасановић, Крижевићи.

Помјерање тла је на више мјеста оштетило локални пут и угрозило путну комуникацију.

- Ако наставе падавине и снијег може се десити да 40-50 кућа буду одсјечене од пута скроз - забринут је Муриз Халиловић, предсједник мјесне заједнице Крижевићи.

Зворник - клизиште

Надлежни су изашли на терен и евидентирали проблем и у наредним данима би требало да буде урађен план санације клизишта. Оно што мјештане Крижевића, али и бројних других села радује је да у овом тренутку нема страха од излијевања Сапне, Хоче, односно Дрине чији је водостај у опадању.

Служба Цивилне заштите редовно прати стање на терену, значи сходно ситуацији уколико дође до неких потенцијалних проблема грађани ће бити на вријеме обавјештени - поручио је Рајко Јурошевић, в.д. начелника Службе цивилне заштите Зворник.

Због трусног терена на којем се налазе Крижевићи и ранијих година су имали проблеме са клизиштима, а мјештани се надају да ће најновије што прије бити санирано.