latinica  ћирилица
21/03/2018 |  11:06 | Аутор: РТРС

Роналдо објаснио због чега је носио "најгору фризуру свих времена"

Двије ствари су обиљежиле Свјетско првенство 2002. године-спектакуларне партије Роналдиња, Ривалда и, прије свих, Роналда, који су носили Бразил, који се једва дотетурао на шампионат на Далеком истоку, до титуле првака свијета. А ту је била и спектакуларно необична фризура "првог Роналда", која је коначно, након 16 година, добила образложење...
 - Фото: Getty Images
Фото: Getty Images

Легендарни бразилски фудбалер (или, уопште, само легендарни фудбалер) Роналдо открио је да је фризура била стратегија како би се медијима скренула пажња са његове повреде.

О Феномено је одиграо сјајан турнир, играјући као најистуренији фудбалер у хибридној 3-4-2-1/3-4-1-2 формација Луиса Фелипеа Сколарија.

У финалу, у коме је Бразил савладао Њемачку, он је постигао оба гола. Роналдова фризура је била нешто о чему се говорило током читавог трајања турнира у Јапану и Јужној Кореји, а сада коначно знамо чиме је она мотивисана.

"Имао сам проблема са ногом и сви су причали о томе", присјећа се Роналдо, који је, четири године раније, због мистериозних здравствених проблема, једва одиграо финале Мундијала у Француској (тада је домаћин славио).

"Одлучио сам да се ошишам, односно да обријем главу, али да оставим парче косе близу чела. Дошао сам на тренинг и сви су обратили пажњу на моју лошу фризуру. Сви су причали о томе и заборавили су на повреду. Тако сам могао да будем смиренији и опуштенији, фокусиранији на оно што морам да урадим на терену", казао је Роналдо и додао да није поносан на фризуру, али да је то био сјајан начин да се "промјени тема разговора".

Ко зна, имајући у виду да и сам има проблема са повредом, а да му благи егзибиоционизам и склоност ка експериментисању не мањкају, можда се и Нејмар одлучи на нешто слично уочи Мундијала у Русији.

Извор: Агенције