latinica  ћирилица
15/03/2018 |  18:05 ⇒ 20:17 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Желимо преиспитати модел финансирања набавке радара

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да Влада Српске жели да још једном преиспита модел финансирања пројекта набавке радара и безбједносних камера.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

"Од пројекта не можемо одустати, јер су његови безбједносни ефекти дефинисани нашим пројектним задатком. Ако смо већ чекали двије године да дођемо до реализације пројекта или да уђемо у посљедњу фазу реализације, зашто не можемо чекати још неколико мјесеци или годину, па да буде начисто шта је најисплативије за Српску", рекла је Цвијановићева.

На питање новинара да прокоментарише данашње ставове опозиције када је ријеч о финансирању овог пројекта, Цвијановићева је рекла да је опозиција небитна у овој причи и навела да неће да прејудицира каква ће бити будућа рјешења у вези са овим пројектом.

"Пројекат је потребан и морамо да водимо рачуна о безбједности. То је димензија саобраћаја, али и уопште безбједности у Републици Српској и наша је обавеза да је унапређујемо. Један од начина како ћемо то урадити јесте обезбјеђивање радара и безбједносних камера, а остаје да се преиспита модел финансирања и да се у набавку уређаја иде након што утврдимо који је исплативији и најефектнији начин финансирања", закључила је Цвијановићева.

Влада Републике Српске донијела је на данашњој сједници закључак којим се обустављају активности у вези са набавком радара и безбједносних камера по принципу јавно-приватног партнерства и упутила на преиспитивање модел финансирања овог пројекта.