latinica  ћирилица
15/03/2018 |  10:51 ⇒ 18:05 | Аутор: РТРС

Влада Српске обуставља активности за набавку радара и безбједносних камера

Влада Републике Српске је донијела закључак којим се обустављају активности у вези са набавком радара и безбједносних камера по принципу јавно – приватног партнерства и упућује на преиспитивање модела финансирања овог пројекта.
Зграда Владе Републике Српске (фото: РТРС) -
Зграда Владе Републике Српске (фото: РТРС)

У циљу постизања безбједносних ефеката дефинисаних овим пројектом, набавка наведених уређаја и опреме биће проведена у складу са резултатима анализе која би требало да покаже који модел финансирања је најисплативији, наведено је у саопштењу Владе Републике Српске.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске саопштило је да ће, у складу са данашњим закључком Владе,  затражити додатну анализу студије економске оправданости, са фокусом на модел финансирања који би требаоло у потпуности да дефинише све предности и ризике финансирања пројекта сопственим средствима или путем јавно-приватног партнерства.

Након тога, Влада Републике Српске ће донијети одлуку о наставку пројекта и начину финансирања.

Студију економске оправданости је радила фирма „HAVREKS“ д.о.о Бања Лука, од које ће бити тражено да уради додатну и потпуну анализу.

У МУП-у Републике Српске напомињу да су прије годину и по дана, када су започели са овим пројектом, затражили од Владе Републике Српске финансирање сопственим средствима, али, како наводе, у том тренутку није постајала таква могућност.

"С обзиром да је у овој години постигнута финансијска стабилност, надамо се да ће се изнаћи средства у оквиру буџета за финансирање овог пројекта који је веома битан за МУП и Републику Српску", наводи се у саопштњеу МУП-а Републике Српске.