latinica  ћирилица
09/03/2018 |  13:32 ⇒ 10/03/2018 | 15:30 | Аутор: РТРС

Полиција на трагу Хасанбашићу који је пуцао на полицију у Добоју (ВИДЕО, ФОТО)

Након вишечасовне потраге, полиција је, како незванично сазнајемо, на трагу Мустафи Хасанбашићу из Тешња који је, у добојском насељу Миљковац, пуцао на полицију која га је идентификовала као лице са потјернице.
Чаире, код Добоја - Фото: РТРС
Чаире, код ДобојаФото: РТРС

Код мјеста Рајчево пронађено је напуштено возило Шкода Октавија, које је коришћено у бјекству. Ухапшен је, Бењамин Ћосовић, који је у физичком обрачуну једном полицајцу нанио тешке тјелесне повреде.

Мустафа Хасанбашић око поднева je, у Рашкој улици у Миљковцу, запуцао на двојицу полицајаца који су га препознали са потјернице. Бјежећи од полиције, у близини моста преко ријеке Босне, Хасанбашић је, наводно запуцао и таксисти одузео возило и упутио се у непознатом правцу. Тврде то таксисти који кажу да је њихов колега искочио кроз прозор аутомобила. Возило Шкода Октавија, које је користио за бјекство, полиција је пронашла напуштено код мјеста Рајчево, на планини Озрен.

- Лице М.Х. је напустило возило и наставило се кретати према ФБиХ. Полицјски службеници МУП-а Републике Српске су стално у контакту са полицијским службеницима МУП-а Зеничко-добојског кантона, који су активно укључени у потрагу за наведеним лицем, изјавила је за РТРС Даница Гњатовић портпаролка МУП-а Републике Српске.



Заједно са Хасанбашићем, са полицијом се сукобио и ухапшени Бењамин Ђосовић, који се физички сукобио с полицајцем, нанијевши му тешке тјелесне повреде шаке и лица.

 - Код њега се ради о тешким тјелесним повредама који су збринуте у пријемној хирушкој амбуланти и он ће вјероватно бити пуштен на кућно лијечење, рекао је Игор Новић дежурни љекар у добојској болници.

Ћосовић је у физичком обрачуну с полицајцем задобио лакше тјелесне повреде главе, због чега ће бити задржан на болничком посматрању. Мустафу Хасанбашића полиција сумњичи за кривично дјело тешко убиство у покушају.

Од раније је познат полицији, јер се већ налазио на потјерницама и избјегавао одслужење казне. Због разбојништва у Федерацији и убиства у Цириху, осуђиван је на вишегодишњу затворску казну.

О каквом преступнику је ријеч потврђује и податак да је током одслужења казне побјегао из КПЗ Зеница.